Belangrijke stappen voor het afsluiten van een hypotheek

Een hypotheek afsluiten voor uw droomhuis

Voordat u een huis koopt, is het heel belangrijk dat u nagaat welk bedrag u kunt lenen om het huis van uw dromen te kunnen kopen. Het is daarom van groot belang dat u financieel advies vraagt aan een financieel dienstverlener of hypotheekadviseur. Deze kan samen met u bekijken welke ruimte er is binnen uw budget voor het afsluiten van een hypotheek.

Uw inkomen en vaste lasten

Een financieel dienstverlener of hypotheekadviseur gaat samen met u uw financiën bekijken. Zo kijkt hij bijvoorbeeld wat de maandlasten zijn. Een hypotheek afsluiten wordt namelijk niet alleen gebaseerd op datgene dat u verdient met uw baan, maar er wordt ook gekeken hoe groot uw vaste lasten zijn. Een geldverstrekker zoekt namelijk de garantie en zekerheid dat het geleende bedrag wordt terug betaald.

Een gesprek inplannen

Wanneer u een hypotheek gaat afsluiten, moet u ook rekening houden met het feit, dat wanneer u geen vast contract heeft, het geleende bedrag lager kan uitvallen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de een geldverstrekker garanties wilt. Juist daarom is het gesprek met een financieel adviseur of hypotheekadviseur zo belangrijk. Deze kan u namelijk helpen om inzicht te krijgen in uw uitgavenpatroon, naast het feit dat hij kan adviseren over de hypotheekvorm.

Rentes en hypotheekvormen

Een financieel adviseur of hypotheekverstrekker kan u ook vertellen wat de huidige rentes zijn en welke hypotheekvorm voor u het meest geschikt is. Kiest u voor een vast maandelijks bedrag om af te lossen en een gedeelte te sparen, of wilt u juist gaan beleggen met de hypotheek? Wanneer uw wensen overkomen met het advies van de adviseur, dan heeft u de grootste kans op een positief resultaat! Anders is het belangrijk bepaalde risicofactoren nog eens goed te bekijken.