Hypotheekrente in Nederland ligt gevoelig hoger dan in de buurlanden

Na nader onderzoek is gebleken dat de hypotheekrente in Nederland gemiddeld een procentpunt hoger ligt dan in andere landen. Waarom dit juist is vraagt iedereen zich nu uiteraard af en daarom wil ook de Kamer hiervoor een duidelijk antwoord.

Geen effectieve redenen

Hoewel men na deze ontdekkingen nu van alle kanten wil weten waaraan het grote verschil nu effectief te wijten is, is het toch een feit dat men slechts een paar veronderstellingen kan geven maar geen duidelijke antwoorden. Men komt niet veel verder dan het feit dat men denkt dat het aantrekken van vreemd vermogen in Nederland veel duurder is dan in andere langen.

Gebrek aan concurrentie

Volgens bepaalde bronnen speelt het gebrek aan concurrentie op de hypothekenmarkt wel een grote rol in de prijzen die men hanteert. Doordat de markt niet zo breed bezaaid is zorgt dit ervoor dat men de prijzen uiteraard wel de hoogte in kan duwen. Of dit een oplossing is op lange termijn is uiteraard dan de vraag want de huidige situatie toont ons dat er heel wat problemen hangende zijn en misschien nog veel meer op komst aangaande de hypotheken.

Geen geld meer, bye bye huis

Voor vele particulieren is het een ware strijd geworden om het hoofd boven water te houden en te kunnen blijven hun hypotheek afbetalen. In nog veel meer gevallen lukt dit niet meer en wordt het huis in beslag genomen door de kredietverstrekker. Het destijds makkelijk kunnen verwerven van een hypotheek heeft dus ook niet veel opgebracht want nu betaald men daar als consument dubbel en dik de prijs voor. Wat ooit zo simpel leek is nu echt heel moeilijk geworden en daardoor komen heel wat mensen in de problemen.